HOE PINGEN en FEEDBACK GEVEN

‘Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de app en de Pingknop gebruikt. Telkens als je vindt dat een locatie verbetering vereist of net heel goed is, druk je op je Pingknop. Met een  druk op je Pingknop, markeer je de locatie op de kaart.

Na je rit geef je feedback op je pinglocaties: je geeft aan wat er verbeterd moet worden of wat net heel goed is op die locatie.

Een overzicht van de feedback-categorieën waarover je kan pingen vind je hier:  https://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam/wat-kun-je-pingen/

 1. open de Bike Citizens app
 2. klik op menu
 3. klik op Navi & Kaart
 4. klik op de blauwe chronometer knop rechtsonder om het tracken van je rit te starten (de knop komt omhoog en je ziet snelheid, tijd en afstand).
  Je kunt door lang op je pingknop te duwen, de app ook starten.
  Normaal is je Pingknop automatisch verbonden met je telefoon. Bekijk ook dat even voor je start.
 5. start met fietsen
 6. druk kort op je pingknop elke keer om een locatie te markeren die volgens jou verbetering vereist/ of net heel goed is
 7. als je stopt met fietsen, klik opnieuw op de blauwe knop in de app om het tracken te stoppen (een lange druk op de pingknop stopt het tracken in de app ook)
 8. klik op dashboard/mijn ritten
 9. de nieuwe pings verschijnen op de kaart in een grijze kleur ((O))
 10. klik op het Ping icoon ((O))
 11. kies een categorie
 12. selecteer een specifieke feedback-categorie
 13. klik op save
 14. herhaal 9 – 12 voor alle pings je feedback op wil geven
 15. pings met feedback krijgen een blauwe kleur
 16. je kan altijd terug keren om je feedback aan te passen
 17. klik op x om terug te keren naar je lijst met tracks
 18. klik op menu  om terug te keren naar de startscherm, klik op navi & kaart om een volgende rit te tracken

 

Je kunt de app ook starten door lang op je Pingknop te duwen, als je dat zo instelt bij Instellingen, Easy tracking, Pingknop. Dat staat standaard uitgeschakeld. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het uploaden van je fietsdata kan via Wifi maar ook via 3G. Je kan dit instellen via de instellingen van de app. Je moet er bij het uploaden via een mobiel netwerk  rekening mee houden dat je dan mobiele data gebruikt. De hoeveelheid data die wordt gebruikt is gemiddeld 10 kB per minuut bij uploaden via mobiele netwerken tijdens de rit. De rit blijft lopen tot ze handmatig gestopt wordt. 

Feedback geven op eerdere pings

 1. klik op menu (de 3 horizontale streepjes linksboven in je scherm)
 2. klik op Dashboard
 3. klik op mijn ritten
 4. tracks met pings zijn gemarkeerd met het ping logo
 5. klik op track
 6. geef feedback op de  pings

Andere tips

 • Het uploaden van je fietsdata kan via Wifi maar ook via 3G. Je kan dit instellen via de instellingen van de app. Je moet er bij het uploaden via een mobiel netwerk  rekening mee houden dat je dan mobiele data gebruikt. De hoeveelheid data die wordt gebruikt is gemiddeld 10 kB per minuut bij uploaden via mobiele netwerken tijdens de rit. De rit blijft lopen tot ze handmatig gestopt wordt.
 • Soms heeft de telefoon tijd nodig om je  rit te verwerken en het kan zijn dat je moet refreshen (naar beneden swipen) om alles te uploaden.
 • Zet bij het het starten van je trip en het pingen de bluetooth even uit en weer aan. Ping nog een keer voor je vertrekt.
 • Bij een rit met pings verschijnt het Ping logo . Daar kan je dus zien of de pings zijn geregistreerd.
 • De Bike Citizen app kan worden gestart met een lange druk op de pingknop (in principe 2 à 3 seconden). Als je pingt en dus wat te lang drukt  op de knop dan stopt de tracking van je rit en worden er ook geen pings meer geregistreerd. Daardoor zou het kunnen dat je het tracken stopt en bij een volgende ping weer opstart. Kort pingen is de boodschap.

Wanneer pingen en hoe vaak?

 

 • Waar kan en moet ik pingen?
  Je pingt telkens als je  vindt dat dat een situatie verbetering vereist. Bijvoorbeeld slecht wegdek, een te smal fietspad of een gevaarlijk kruispunt.  Je vindt hier een overzicht van de dingen waarover je kan pingen: https://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam/wat-kun-je-pingen/
 • Hoe vaak pingen, moet je elke keer opnieuw pingen?
  Eenmaal pingen voor dezelfde situatie is voldoende. Je mag uiteraard steeds opnieuw pingen. Maar vergeet dan niet om ook elke keer feedback te geven.