Aanmelden lukt niet

Een aantal tips:

 • Probeer even uit de app te gaan (de app volledig te sluiten). Open de app weer en ga opnieuw naar campagnes.
 • Het heropstarten van de telefoon kan helpen om uit een loop te geraken, probeer dat even.
 • Let ook zeker op dat je locatie/gps aanstaat.
 • Klik bij het aanmelden op ‘annuleren’ ipv ‘doorgaan’

Mijn pings zijn niet geregistreerd

Kijk hier hoe je moet pingen en feedback geven: https://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam/hoe-pingen-en-feedback-geven/ .

Andere tips:

 • Het uploaden van je fietsdata kan via Wifi maar ook via 3G. Je kan dit instellen via de instellingen van de app. Je moet er bij het uploaden via een mobiel netwerk  rekening mee houden dat je dan mobiele data gebruikt. De hoeveelheid data die wordt gebruikt is gemiddeld 10 kB per minuut bij uploaden via mobiele netwerken tijdens de rit. De rit blijft lopen tot ze handmatig gestopt wordt.
 • Soms heeft de telefoon tijd nodig om je  rit te verwerken en het kan zijn dat je moet refreshen (naar beneden swipen) om alles te uploaden.
 • Zet bij het het starten van je trip en het pingen de bluetooth even uit en weer aan. Ping nog een keer voor je vertrekt.
 • Bij een rit met pings verschijnt het Ping logo . Daar kan je dus zien of de pings zijn geregistreerd.
 • De Bike Citizen app kan worden gestart met een lange druk op de pingknop (in principe 2 à 3 seconden). Als je pingt en dus wat te lang drukt  op de knop dan stopt de tracking van je rit en worden er ook geen pings meer geregistreerd. Daardoor zou het kunnen dat je het tracken stopt en bij een volgende ping weer opstart. Kort pingen is de boodschap.
 • Check even de batterij van je knop. Het kan zijn dat daar wat misloopt. Hoe je dat doet, zie je in het volgende punt.
 • Bij het starten zet je best eerst bluetooth aan en pas daarna de app.

Batterij nagaan van je Ping knop

Indien je Pings niet doorkomen, of het koppelen van je knop en je app lijkt niet te lukken, bekijk ook even de batterij van je knop. Je maakt je knop even open, haalt de batterij er uit en steekt die er weer in. Op dat moment moet het kleine LED-lichtje even branden. Indien dat niet het geval is, dan is er iets mis met de batterij. Je kan steeds zelf een andere batterij plaatsen, of je contacteert ping@mobiel21.be, en we bekijken wat we kunnen doen.
Bekijk hier hoe je je Ping knop ontmantelt:

Mijn ritten zijn niet volledig geregistreerd

De Bike Citizen app kan worden gestart en gestopt met een lange druk op de Pingknop (in principe 2 à 3 seconden). Dus als je wat te lang  op de Pingknop drukt,  dan stopt de tracking van je rit en worden er ook geen pings meer geregistreerd.

Kijk hier hoe je juist moet tracken, pingen en feedback geven: https://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam/hoe-pingen-en-feedback-geven/.

Probleem met routes en GPS op de telefoon nakijken.

Stappen om GPS na te kijken op Android:

 • Zet telefoon uit/aan.
 • Zet GPS uit/aan
 • Bekijk of je de Bike Citizens app toestemming hebt gegeven om je GPS/locatie te gebruiken. Instellingen > Apps > Bike Citizens > Toestemmingen > Zet Location ON.
  Wees ook zeker dat je Bike Citizens toestemming gaf om de GPS ook op de achtergrond te gebruiken
 • Zet batterij besparende instellingen uit. Bekijk hieronder hoe je dit doet specifiek voor de verschillende merken.

Overzicht per toestelmerk:

 • HTC: Instellingen > batterij/accu > Accubesparing/ Batterijbesparing > batterij optimalisatie > selecteer Bike Citizens > niet optimaliseren > opslaan.
 • Huawei: zet energie-instellingen op Normaal en voeg Bike Citizens toe aan “Protected Apps”
 • LG: als je Android 6 of hoger gebruikt: instellingen> batterij en energiebesparing> batterijgebruik> optimalisaties negeren> inschakelen voor fietsers.
 • Motorola: Als je Android 6 of hoger gebruikt: Batterij> selecteer het menu in de rechterbovenhoek> batterijoptimalisatie> niet geoptimaliseerd> alle apps> selecteer Bike Citizens> niet optimaliseren.
 • OnePlus (met behulp van OxygenOS-instellingen): batterij> batterijoptimalisatie> schakel over naar ‘alle apps’> selecteer Bike Citizens> niet optimaliseren.
 • Samsung: toegang tot batterijinstellingen> energiebesparing app> details> Bike Citizens> uitgeschakeld
 • Sony: als je Android 6 of hoger gebruikt: Batterij> in het menu in de rechterbovenhoek> batterijoptimalisatie> apps> Bike Citizens
 • Xiaomi (MIUI OS) Als je Android 6 of hoger gebruikt: Open je telefooninstellingen> aanvullende instellingen> batterij en prestaties> beheer batterijgebruik> apps> Bike Citizens.

Smart tracking

Let op. De Smart tracking zit nog in testfase. We raden aan om dit binnen Ping niet te gebruiken.
Een probleem dat regelmatig opduikt is tracking die slecht lukt en pings die niet geregistreerd worden. Dankzij verschillende gebruikers met dit probleem hebben we kunnen achterhalen dat dit probleem meestal voorkomt indien de smart tracking in de Bike Citizens app aan staat. Dit is standaard trouwens meestal het geval, zowel bij Android als bij iOS.
Zodra de smart tracking werd uitgeschakeld, verliep alles meestal veel vlotter. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de smart tracking een beta versie is, die nog in volle ontwikkeling is.

Als je als deelnemer aan ping dus problemen zou ondervinden met tracken en pingen, dan is het zeker aan te raden om de smart tracking functie via de instellingen van de app uit te schakelen. het is daarnaast momenteel ook eerder af te raden om de knop te gebruiken om de tracking te starten. Die functie is als koppeling met de smart tracking onvoldoende ontwikkeld.

smart tracking afzetten

iOS

 • druk op de drie puntjes ‘Meer’ onderaan in het menu
 • druk op instellingen
 • druk op Tracking & Opname
 • vink de Smart Tracking Beta op Uit

Android

 • druk op menu knop links bovenaan, de 3 streepjes
 • ga naar instellingen
 • ga naar Easy-tracking mode
 • schakel smart tracking uit

Mijn pingknop is stuk

De Pingknop bestaat uit twee harde schelpen, het elektronische gedeelte en de siliconeband. Als je deze vier onderdelen nog hebt, kan je hem waarschijnlijk weer in elkaar zetten. Ingewikkeld is dat niet. Of je maakt een nieuw omhulsel voor je Pingknop zoals Marijs Boulogne.

Ik ben mijn pingknop kwijt!

Stuur een mailtje naar ping@mobiel21.be en we bekijken wat we kunnen doen.

Wanneer pingen en hoe vaak?

 • Waar kan en moet ik pingen?
  Je pingt telkens als je  vindt dat dat een situatie verbetering vereist. Bijvoorbeeld slecht wegdek, een te smal fietspad of een gevaarlijk kruispunt.  Je vindt hier een overzicht van de dingen waarover je kan pingen: https://pingifyoucare.eu/nl/amsterdam/wat-kun-je-pingen/
 • Hoe vaak pingen, moet je elke keer opnieuw pingen?
  Eenmaal pingen voor dezelfde situatie is voldoende. Je mag uiteraard steeds opnieuw pingen. Maar vergeet dan niet om ook elke keer feedback te geven.

Systeem Vereisten smartphone

iOS 8

Android SDK 18    (aka Android 4.3, aka JELLY_BEAN_MR2)
Kijk bij instellingen: toestel info of telefoon info.

Je smartphone moet beschikken over Bluetooth en GPS. Beiden moeten tijdens het fietsen en Pingen aan staan.

Bij je pingknop krijg je een bericht met jouw individuele code voor de Bike Citizen app. Je moet de app downloaden en linken aan jouw pingknop.  De pingknop  is uitgerust met Bluetooth en batterij.
Bekijk de begeleidende video voor meer informatie.

Wat is een PINGKNOP?

Een pingknop is een apparaatje  dat je kan vastmaken aan je fiets of je kleding. De knop is uitgerust met Bluetooth en  werkt alleen als hij verbonden is met de Bike Citizens app. Met een druk op de knop (Pingen) wordt de locatie waar je pingt, aangeduid op een kaart in de app. Bekijk de YouTube film voor meer informatie.

Wat te doen bij beschadiging of als mijn PINGKNOP niet werkt?

Wanneer je Pingknop niet werkt of beschadigd is, stuur een mail naar ping@mobiel21.be  en laat ons weten wat het probleem is. Wees zo gedetailleerd mogelijk.

Is deelnemen gratis?

Ja! Zowel de Pingknop, als de Bike Citizen app, en de kaart van Amsterdam in de app zijn gratis tijdens de duur van de pilot.

Werkt het met iOS en Android?

Ja, de Bike Citizen app werkt op Android en iOS, maar niet op een Windows Phone. Je kan de app ook installeren en gebruiken op een Android tablet en iPad.

Waarom heb ik de Bike Citizen app nodig?

De Pingknop werkt alleen in combinatie met de Bike Citizens app. Zo is het mogelijk  data te verzamelen, op te slaan en te visualiseren.

Wat gebeurt er met mijn data?

We garanderen je dat je gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Alle gegevens die je met ons deelt bij registratie worden alleen gebruikt om je een Pingknop te bezorgen en je te informeren over de pilot. Jouw gegevens worden gekoppeld aan je ping gegevens, enkel voor onderzoeksdoeleinden en voor intern gebruik.  De analyses hiervan worden enkel geanonimiseerd gedeeld.

Andere tips

 • Het uploaden van je fietsdata kan via Wifi maar ook via 3G. Je kan dit instellen via de instellingen van de app. Je moet er bij het uploaden via een mobiel netwerk  rekening mee houden dat je dan mobiele data gebruikt. De hoeveelheid data die wordt gebruikt is gemiddeld 10 kB per minuut bij uploaden via mobiele netwerken tijdens de rit. De rit blijft lopen tot ze handmatig gestopt wordt.
 • Soms heeft de telefoon tijd nodig om je  rit te verwerken en het kan zijn dat je moet refreshen (naar beneden swipen) om alles te uploaden.
 • Zet bij het het starten van je trip en het pingen de bluetooth even uit en weer aan. Ping nog een keer voor je vertrekt.
 • Bij een rit met pings verschijnt het Ping logo . Daar kan je dus zien of de pings zijn geregistreerd.
 • De Bike Citizen app kan worden gestart met een lange druk op de pingknop (in principe 2 à 3 seconden) (dat moet ingesteld zijn via instellingen). Als je pingt en dus wat te lang drukt  op de knop dan stopt de tracking van je rit en worden er ook geen pings meer geregistreerd. Daardoor zou het kunnen dat je het tracken stopt en bij een volgende ping weer opstart. Kort pingen is de boodschap.

Ping if you care Amsterdam Privacy Verklaring

Die vind je hier.

Copyright for Pictures used on the PING if you care! Website:

Brussels = M21 & BC // Amsterdam = Amsterdam // picture of Munich = munich

FAQ Zendesk:

https://pingifyoucare.zendesk.com/hc/de