PING if you care! start in Amsterdam!

Amsterdammers fietsen veel en vaak. In de stad is de fiets nog altijd de beste en makkelijkste manier om je te verplaatsen. Fietsen in Amsterdam krijgt gemiddeld een ruim voldoende. Maar het is bijvoorbeeld ook regelmatig druk op het fietspad en fietsers hebben daar last van. Daarom onderzoekt de gemeente Amsterdam regelmatig hoe fietsers hun rit ervaren.

Jouw fietservaring telt

Met een pingknop op je fietsstuur kun jij ons direct laten weten wat je onderweg tegenkomt. Wat kan er beter en waar ben je eigenlijk al heel blij mee?  Zo krijgen we als gemeente een nog beter beeld van de fietservaring van de Amsterdamse fietser en kunnen we jouw rit en die van andere fietsers (nog) prettiger en veiliger maken!

De pingdata maken onderdeel uit van het onderzoek naar de beleving van de fietsende Amsterdammer. De resultaten gebruiken we – waar mogelijk – om ons beleid aan te scherpen en de maatregelen beter uit te voeren. Met Ping if you care! kunnen we iets belangrijks toevoegen aan dit onderzoek.

Ping start in Amsterdam op 22 maart en duurt 4 weken. Volg de website en de Facebookpagina voor het verdere vervolg!

De Ping if you care Amsterdam privacy verklaring vind je hier.

Ping if you care! startte in Brussel in 2017. Wil je meer weten over de resultaten van dat onderzoek? Lees dan hier het eindrapport.